Beste Crusaders,

We leven in een vreemde tijd, waarbij alles wat voorheen zo vanzelfsprekend leek niet meer kon. Gelukkig lijkt de situatie iets te verbeteren.
Nu een beperkt aantal maatregelen zijn versoepeld en met name de jeugd weer wat meer bewegingsruimte krijgt willen we onze maatregelen om op een veilige manier een start te maken met de trainingen met jullie delen.

Vooropgesteld, de trainingen zijn vrijblijvend en als u uw kind niet wilt laten deelnemen dan respecteren wij uw beslissing. In basis volgen wij de richtlijnen zoals opgesteld door het RIVM. In het verlengde heeft het NOC*NSF voor de sport een protocol opgesteld voor ouders, hun kinderen, trainers, begeleiders en clubs. Het protocol kunt u vinden op https://nocnsf.nl/media/2669/nocnsf_protocol_a4.pdf
Wij leven deze richtlijnen strikt na en vragen u en uw kind daar kennis van te nemen en daar naar te handelen. Verder willen we uitdrukkelijk stellen dat alle werkvormen zonder contact en/of tegenstander zijn en spelers op minimaal 1.5m afstand van elkaar blijven gedurende de hele training. Voor de eerste training maken we daarover duidelijke afspraken met het team. Er zal maar één team per training op het veld aanwezig zijn en kantine en kleedkamers blijven gesloten. Naast de richtlijnen adviseren wij tevens om American football handschoenen te dragen al is dat niet voorwaardelijk. De club zorgt voor handgel voor en na afloop van de training. Voor de teams waar dat voor geldt: de trainingen zijn zonder pads, maar we vragen uw kind wel om zijn of haar helm mee te nemen. De trainingen zullen op woensdag 29 april beginnen met de Cubs 1, vrijdag 1 mei de Peewees, zondag 3 mei het Cadets team, dinsdag 5 mei Cubs 2 en zaterdag 9 mei Junior Tackle. Voor senioren blijft het helaas niet mogelijke om te trainen.

U kunt uw vragen stellen aan de coaches van de betreffende teams of een email sturen aan bestuur@crusaders.nl.
Mogelijk vindt u al een aantal antwoorden in het NOC*NSF protocol.

Met sportieve groet,

Het bestuur
Amsterdam Crusaders