AMERICAN FOOTBALL CLINICS

Iets te vieren, of gewoon nieuwsgierig naar de leukste sport die er bestaat?
Kom een American Football clinic doen bij de Amsterdam Crusaders! Sinds 1984, de grootste en meest succesvolle American Football vereniging van Nederland. Speciaal voor iedereen die eens in een ontspannen sfeer kennis wil maken met American Football hebben de Amsterdam Crusaders twee soorten clinic ontwikkeld, namelijk;

1. De “Ultimate Football” Clinic

2. De “Real American Football” Clinic

Ultimate Football clinic

Tijdens een trainingssessie van twee en een half uur leer je de basisbeginselen van American Football. Alle deelnemers leren omgaan met de typische ovale football. Tijdens verschillende oefenvormen leren de spelers hoe zij een bal moeten gooien, vangen en met de bal moeten lopen. De dag wordt afgesloten met een klein toernooi ‘ultimate football’ een snelle partijvorm waar vrijwel iedereen aan mee kan doen.

Real American Foorball Clinic

Het kan echter nog extremer of spannender!

Voor de echte durfals organiseren de Crusaders ook clinics in volledige beschermende kleding. Deze kleding bestaat uit de bekende helm en schouderbescherming plus wedstrijdkleding.

De deelnemers worden ingedeeld in verschillende teams en leren naast gooien, vangen en lopen met de bal ook het blocken, tegenhouden en tacklen van de baldrager. Hiervoor gebruiken de Crusaders tackling dummies en stootkussens voor een optimale inspanning. De dag eindigt met een korte wedstrijd waarbij contact is toegestaan. Real American football, not just a game.

Bij de clinics met beschermende kleding aan moeten de deelnemers een redelijke basisconditie hebben, want de kleding is enkele kilo’s zwaar. De clinics staan onderleiding van de coaches en leraren lichamelijke opvoeding van de Amsterdam Crusaders.

Spelers uit het team zullen daarbij als levende stootkussens fungeren en bij de drills voor het goede voorbeeld zorgen.

LUNCH

We kunnen ook diverse soorten lunches verzorgen in het clubhuis van de Amsterdam Crusaders: “The Healthy Sports Lunch” en de “All American Lunch”.

de Healthy Sports Lunch bestaat uit twee broodjes gezond, fris/thee/koffie en een sportsbar.
De All American Lunch bestaat uit hotdogs, hamburgers, fris en andere echte Amerikaanse versnaperingen.

Tijdens de gehele clinic zijn er frisdranken en andere versnaperingen in het clubhuis verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding.

KOSTEN

Kosten per person, minimale deelname 12 personen:
Ultimate Football: € 25,=
Real American Football: € 45,=
Healthy Sports Lunch: € 8,=
All American Lunch: € 12,50

Natuurlijk kunnen we in overleg de exacte invulling en het schema van de clinic aanpassen op uw individuele wensen.

Meer informatie? Stuur een email naar Real American Football Clinic