Door Perry Hendriks Bron: Gridiron.nl

De eerste helft is er weinig te beleven op sportpark Sloten. De enige punten in de nerveuze eerste helft vallen terwijl de tijd verstrijkt. Het is een fieldgoal die de Amsterdammers op het scorebord brengen. Dat Amsterdam de motor niet krijgt gestart is niet vreemd. De Cru moet het deze avond doen zonder quarterback Jasper Nijland, die de afgelopen week twee ribben brak in de wedstrijd tegen Limburg Shotguns. Zijn rol wordt opgevuld door Melvin Maasdamme, waardoor de ploeg veelal uitwijkt naar running back Berto Stuijt.

Pas na het derde kwart lijkt Brussel te laten zien wat het in de mars heeft. Wide receiver Laurent Bogaerts vangt aan het begin van de tweede helft een diepe pass, maar de play wordt meteen te niet gedaan door een broken play waardoor de ploeg 20 yards naar achteren moet. De Cru onderschept hierna de bal via Bakker, waardoor de ploeg met de schrik vrij komt.

De drive hierna is het wel raak. De Black Angels hebben de Amsterdamse defensie tot twee keer toe tuk op een cornerroute. Hierna is het de Belgische tight end die de 7-3 voorsprong vangt.

Ook de drive hierna is de pass defense opnieuw de achilleshiel van de Crusaders. Gelukkig voor de regerend BNL-kampioen schieten de Belgen zichzelf in de voet met penalties. Lange gains worden telkens dankzij een gele vlaggenregen teruggeroepen.

Net zoals vorige week tegen Limburg Shotguns komt het ook deze week voor de Cru weer aan op fourth down magic. De Crusaders komen in het begin van het vierde kwart via tight end Dylan Bakker in Belgisch grondgebied. Met de running game probeert de thuisploeg de bal door de strot van de Black Angels te duwen. Dat lukt aardig, waardoor quarterback Maasdamme tijd en ruimte krijgt voor een diepe pass. Receiver Sam Haan laat een open target richting endzone door de handen vallen.

Het venijn zit ‘m ook dit keer in de staart. Een onbegrijpelijke fake punt van de Belgen bezorgt Cru het beslissende balbezit rond de middenlijn. Na veel loopacties van running back Berto Stuijt is het wide receiver Olivier Lugier die Amsterdam in de hoek van de endzone op voorsprong zet, dankzij een loepzuivere pass van Maasdamme.

Stuijt maakt na deze drive aan alle onzekerheid een einde door met een minuut te gaan de beslissende zespunter binnen te lopen vanaf de 35-yards lijn.

De wedstrijd duurt uiteindelijk veel langer dan gepland door een zwart randje. Een receiver van de Brussels Black Angels stuitert bij een pass attempt hard met zijn hoofd tegen het kunstgras aan en moet met een brancard worden afgevoerd. Een erehaag van spelers van de Cru en de Black Angels laten zien dat het met de sportiviteit in de BNL wel goed is gesteld.