De nieuwe offensive coordinator van de Amsterdam Crusaders heet Emmanuel Lewis. Geboren in Bakersfield, California genoot hij zijn middelbare schoolopleiding op Tulare Highschool. Daar wist hij zich als all-state quarterback te etaleren. Zijn collegecarrière begon bij Ball State maar transfereerde later naar New Mexico Highlands University. Daar speelde hij zich in de kijker van NFL scouts door 2 maal division II all-American te worden. Hij was nationaal op de 18de plaats gerangschikt voor quarterbacks die beschikbaar waren voor de NFL-draft in 2013. Ondanks dat werd hij echter niet gedraft en kwam hij terecht in de Duitse GFL II, waar hij als spelverdeler van de Frankfurt Universe zorgde voor de promotie naar het hoogste spel niveau in Duitsland de GFL. In 2015 wist de Universe ongeslagen te blijven. Lewis, die er ook offensive coordinator was, gooide voor meer dan 3000 yards, 40 touchdowns en rende nog eens voor 600 yards en 6 touchdowns.
In 2016 bleef hij in de Verenigde Staten en diende hij als offensive coordinator voor de Oakland Technical Highschool in Oakland, California. In 2017 kwam hij weer terug naar Europa en speelde hij bij de Marburg Mercenaries in de GFL. Ook hier wist hij weer een team naar de play-offs te leiden, waar Marburg in de eerste ronde verloor van de Kiel Baltic Hurricanes.

Met een aantal jaren GFL onder de riem is Lewis geen onbekende in Europa. De combinatie Lewis & Rivera zal voor veel offensive firepower moeten gaan zorgen om de grootmachten Frankfurt en Braunschweig te verslaan in de Big6 competitie 2018.

Welcome to the family Emmanuel!