De Amsterdam Crusaders hebben zondag hun ticket voor de play-offs van dit seizoen gewonnen door de Utrecht Dominators met 6-80 te verslaan. Hiermee gaan de Crusaders naar 7-0, de Dominators breiden hun verliesreeks verder uit naar 0-8.

Voor de game was het al duidelijk dat de Crusaders met één overwinning zeker zouden zijn van een ticket voor de play-offs. De Amsterdammers maakten al vroeg duidelijk hier geen gras over te willen laten groeien, door het eerste kwart af te sluiten met 6-14, na een 6-0 achterstand. Helaas bleef het voor Utrecht alleen bij de 6 punten behaald op een mooie kick-off return.

Vooral in de tweede helft liepen de Amsterdammers hard uit door maarliefst 3 “pick-sixes”. Daarnaast wist de offense van de Cru op elke drive te scoren, een zeer effectieve offense dus. De Utrechters kregen geen grip meer op de game, waarna de wedstrijd eindigde in een overtuigende overwinning voor de Crusaders, met 6-80. De Crusaders gaan hiermee door naar de play-offs voor een plek in de Tulip Bowl, op 7 juli 2019.

Bron: AFBN.nl