Halverwege bedroeg de Rotterdamse achterstand al 38 punten, terwijl de Trojans geen moment in de buurt van een score waren geweest. Running back JB Bokshoven, de laatste weken goud waard voor 010, kreeg geen voet aan de grond en ook de passing game onder leiding van quarterback Quintin Guy leverde geen resultaten op.

In de laatste twee kwarten nam Amsterdam gas terug en speelde het de wedstrijd beheerst uit. Jasper Nijland vond nog twee receivers voor touchdowns, en de Trojans kwamen één keer serieus dicht bij een touchdown. Ook vier downs vanaf de 4 yard-line bleken echter niet aan de Trojans besteed, waardoor de Cru een ongekend ruime shut-out zege boekte.

Record
De Trojans zijn het eerste team in twintig jaar dat de Tulip Bowl zonder score afsluit. Toen waren het ook de Trojans die van de Crusaders verloren en eindigde de wedstrijd in 7-0. Daar tegenover staat de verpulvering van het record van de grootste overwinning, door de Amsterdammers. Dat record stond op 36 punten, neergezet door de Cru in 1989 en door datzelfde team geëvenaard in 1999 tegen respectievelijk de Amsterdam Rams en de Hilversum Hurricanes.

Hard werken
Voor Alejandro Alfarez was het de eerste Tulip Bowl als hoofdcoach van de Crusaders. ,,Dit was het resultaat van het harde werk dat we ook de afgelopen jaren, tijdens corona, erin hebben gestopt. We hebben net als alle andere teams veel moeite gehad om jongens te vinden, op te leiden en bijelkaar te houden. Maar de jongens, zeker ook de nieuwe jongens, hebben een kern gevormd.”

De leidsman wil dan ook vooral zijn spelers in de spotlight zetten na de overwinning. ,,Natuurlijk, als coaches zijn wij er voor ze. Maar de spelers moeten het doen. Zij moeten op training komen, zij moeten er voor werken, zij doen alles eraan om beter te worden. En dan is dit het eindresultaat.” De ideale basis voor een nieuwe Cru-dynasty is daarmee in ieder geval aanwezig. ,,Als deze kern blijft staan… Deze club is voor mij als een familie, ik ben ontzettend blij en ik wil heel graag verder.”

Hoopvolle teleurstelling
Een finale zorgt niet alleen voor blijdschap, maar natuurlijk ook voor teleurstelling, aan de verliezende zijde. Al heeft Trojans-HC Kevin Boerman vrede met het resultaat. ,,Amsterdam speelt op dit moment gewoon een ander level football dan andere teams in Nederland. We dachten dat we goed voorbereid waren, maar helaas zat het er niet in. Maar ik kan alleen maar trots zijn. De doelstelling was handhaving, dus door de Tulip Bowl te halen overtreffen we alles.” Boerman ziet het nu als taak om ook naar een hoger niveau toe te groeien. ,,Dat is mogelijk, die hoop is er zeker. We moeten nu jongens halen die het verschil kunnen maken en als coaches de huidige groep verder pushen.”

Bron: Gridiron.nl