Zaterdag 14 april om 18.00 was de kick-off van de Crusaders’ strijd op weg naar Eurobowl XXXII. De eerste horde die genomen moest worden was de Frankfurt Universe. De Amsterdam Crusaders leken klaar voor een spannende wedstrijd. Blessures hadden ervoor gezorgd dat op een aantal posities de spoeling dun was, maar met vertrouwen betraden de Amsterdammers het veld.

Even leek het alsof de wedstrijd überhaupt niet door zou gaan, omdat de Universe al een tijd met organisatorische uitdagingen te maken heeft. Daar bleek uiteindelijk weinig van door te zijn gedrongen naar het team, begeleiding en fans. De fans zorgden, samen met de Amsterdamse fans voor een buitengewoon goede sfeer op de tribunes langs het kunstgrasveld op Sportpark Sloten. In totaal waren 1250 toeschouwers getuige van de wedstrijd. De cheerleaders van Frankfurt heetten met een erehaag alle spelers welkom.

De Crusaders wonnen de toss, uitgevoerd door Boy Kruiswijk (eigenaar van shirtsponsor ZP Zaken), en verkozen de bal te ontvangen. De eerste helft verliep zeer spannend en de strijd ging gelijk op. Quarterback en offensive coordinator Emmanuel Lewis, geen onbekende van Frankfurt alwaar hij in 2015 speelde, had wel moeite om zijn receivers te vinden. Aanvallend wisten de Crusaders helaas niet veel te bewerkstelligen. In het eerste kwart scoorde de Universe met een prachtige pass van QB Steven Curley op een van zijn ster receivers. Na een fout van de Crusaders kon nog een tweede touchdown in de eerste helft worden bijgeteld op het conto van de Universe. Het extra punt werd geblokt en zo was de stand in de pauze een nog te overkomen 0-13.

Na een levendig optreden van de Universe Cheerleaders moesten de Crusaders aan de bak om de stand binnen de perken te houden. Het derde kwart bleek echter rampzalig te worden voor de Cru. Na een mooie catch en run van Jasper Nijland kon Van der Veldt een fieldgoal maken, waardoor de score nog op 3-20 kwam.

De Universe bleek zijn importspelers goed gekozen te hebben. De cornerbacks van de Frankfurters hadden de normaal gesproken levensgevaarlijke receivers in het Rood, volledig in hun zak. Alleen Ashneal Werleman wist met zijn snelheid de defense van Frankfurt te verschalken voor 9-20. Hierna was het echter voorbij en scoorden de Frankfurt Universe 20 onbeantwoorde punten, waarvan 13 in het derde kwart.

Met de 9-40 overwinning bleek de Universe dus een behoorlijke maat te groot voor het Crusaders International team van HC Djindra Ramsahai. De wedstrijd tegen de Braunschweig Lions, over twee weken, lijkt slechts een formaliteit te worden. Er zijn echter wel eens vreemdere dingen gebeurt in de sport, maar de kansen op deelname aan de finale zijn voor de Crusaders flink geslonken.