Inmiddels zijn de werkzaamheden aan de twee nieuwe parkeervelden tussen de Velodrome en Sportcentrum Sloten (99 plekken) en voor het sportcentrum (130 plekken) afgerond. De parkeerplaatsen zijn vanaf 15 oktober te gebruiken. Op vrijdag 12 oktober wordt gestart met de aanleg van de verlichting van de parkeervelden. Naar verwachting is dit volgende week afgerond.

De definitieve inrichting (met klinkers en groenvoorzieningen) wordt naar verwachting in de zomer van 2019 uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de gesprekken met Waternet over het regenbestendig maken van de parkeervelden. Op dat moment vindt ook  de nieuwe inrichting rondom het Velodrome plaats.

Bij de ingang van het sportpark en de rondweg bij de sportvelden worden slagbomen geplaatst. De slagbomen bij de ingang staan zeven dagen per week overdag open, van 07.30 tot 22.00 uur. Na 22.00 uur is uitrijden altijd mogelijk. De slagbomen naar de sportvelden staan maandag tot en met vrijdag open van 07.30 tot 16.00 uur en zijn in de avonden en weekenden dicht (gelijk aan de huidige situatie met de hekken). Alle slagbomen zijn 24/7  met een pasje te openen. Voor de verenigingen waarvan het clubhuis achter deze slagbomen ligt, zijn twee toegangspasjes beschikbaar.

Leveranciers krijgen van maandag t/m vrijdag tussen 7.30-16.00 toegang tot het sportpark. Hier verandert dus niets aan de huidige situatie.