Afgelopen woensdagavond hebben de Amsterdam Crusaders hun nieuwe plannen voor dit najaar en het aankomend seizoen bekendgemaakt. In een bomvolle kantine zijn via een strakke presentatie de nieuwe plannen ontvouwd door het bestuur en een aantal prominente coaches en leden.

Door Stephan Joyeux

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, er zal een nieuwe koers gevaren worden, eentje die garant zal staan voor nieuw elan en motivatie voor alle leden, vrijwilligers en bestuur. Gezien de recente ontwikkelingen binnen de vereniging, de grote aanwas van nieuwe leden en een aantal veteranen die hun cleats aan de wilgen hebben gehangen, is er een doordacht en weloverwogen plan opgesteld om deze te ondervangen. Een frisse restart, die er voor zal zorgen dat de gezonde vereniging ook in de toekomst van deze vruchten kan blijven plukken.

Headcoach Djindra Ramsahai en een aantal assistent coaches zijn gestopt, daarom ligt de prioriteit bij het aanstellen van een nieuwe Headcoach voor het eerste team met bijbehorende staff.  Dit najaar zal de nieuwe staff bekend worden gemaakt. In het nieuwe seizoen zal er geen Europese competitie gespeeld worden, er wordt wat dat betreft een tijdelijke pas op de plaats gemaakt. Ook zal er voor het aankomende seizoen geen blik nieuwe import spelers worden open getrokken. De Crusaders richten het komende seizoen alle pijlen op de Nederlandse competities en een aantal internationale friendlies, waaronder één tegen de Vienna Vikings.

De senioren trainingen beginnen vrijdag 7 september in één grote groep, waarin alle spelers van Cru1 en Cru2 zullen deelnemen. Dit is ook voor alle nieuwe geïnteresseerde spelers een uitstekende gelegenheid om zich in de kijker te spelen. Op zaterdag 13 oktober zal de Fall Game gespeeld worden, een heuse wedstrijd tussen de eigen offense en defense. Daar zal de voorlopige selectie voor beide teams uit voort komen, iedere speler ongeacht zijn positie van de afgelopen jaren zal moeten strijden voor zijn plek. Mocht de aanwas van nieuw talent dermate groot zijn, dan zal er worden gekeken naar de mogelijkheid van het vormen van een derde team. De Fall Game wordt gevolgd door de Winter Bowl op zaterdag 8 december, waar het eerste team tegen een prominent team uit de ere-divisie zal spelen en het tweede team tegen de Oostende Pirates uit België. Tot zover de plannen voor het najaar. Half januari zullen de trainingen worden hervat in aanloop naar het wedstrijdseizoen 2019.

Vrijwilligers, bestuurders, coaches en spelers gaan gemotiveerd en met veel energie aan het nieuwe seizoen beginnen. Het belooft een mooi seizoen te worden met als klap op de vuurpijl het nieuwe clubhuis met een prachtige geïntegreerde tribune. De Amsterdam Crusaders hopen alle fans en football liefhebbers in het nieuwe seizoen op haar prachtige veld te mogen verwelkomen.

Bron: dutchfootballsite.wordpress.com