Na een jaar afwezigheid doen de Amsterdam Crusaders dit seizoen weer mee aan de AFBN Eredivisie. De recordkampioen (negentien titels) uit Amsterdam is meteen de grote favoriet voor de Tulip Bowl in juli.

Toch zijn ze in Amsterdam voorzichtig: “Vorig seizoen was minder voor ons. Op dit moment ligt onze focus op het herbouwen van ons team,” aldus head coach Hassan Alebade. “Hiervoor is geen betere plek dan de AFBN Eredivisie, waar toch onze roots ligt. Wij kijken het per wedstrijd aan wat dit seizoen gaat opleveren.”

Zondag spelen de Crusaders de eerste wedstrijd van 2019 in én tegen Leiden. Alebade: “Ik verwacht een taaie, maar leuke wedstrijd. Leiden Lightning heeft een goed team met veel ervaring. Wij moeten zorgen dat wij zelf maximaal presteren en de focus op ons eigen team houden. Het is lastig om je voor te bereiden op de andere teams, omdat we een jaar lang niet tegen ze gespeeld hebben. Het is de taak van onze coaching staff om te zorgen dat ons team op een zo’n goed mogelijke positie wordt gezet om wedstrijden te gaan winnen.”

Voor de Crusaders springen er op dit moment geen specifieke spelers boven de rest uit. “Wij moeten dit seizoen spelen als een team, alleen dan kunnen we presteren.”

Naast de Eredivisie spelen de Crusaders ook nog wedstrijden in Europa. Alebade ziet het drukke schema niet als belemmering: “Elke wedstrijd maakt je team sterker. Als wij weer de top willen halen, moet je als team zoveel mogelijke ‘vlieguren’ maken.”

Zondag start de wedstrijd tussen Leiden Lightning en Amsterdam Crusaders om 14:00 uur.

Bron: www.afbn.nl