Amsterdam Crusaders blijven ongeslagen na 39-0 tegen Arnhem Falcons

Een sterk vertoon van de Amsterdam Crusaders vanavond, die op eigen veld de Arnhem Falcons verslaan met 39-0.
Met zes touchdowns (4 voor halftime) wisten de Crusaders snel voorsprong te nemen en die zouden ze geen moment meer uit handen geven.

Ondanks het stormachtige weer was het vrijdag om 19u kick-off tussen de Amsterdam Crusaders en de Arnhem Falcons. Het beloofde een scoringsrijke wedstrijd te worden, al was het maar voor de thuisspelende partij.

Het eerste kwart leverde niet veel spektakel op. Amsterdam wist de score echter toch te openen met een 48 yard-pass op Faas Wijn, die daarmee zijn eerste, maar zeker niet zijn laatste score van de dag pakte. Zijn PAT was daarna niet goed, waardoor het eerste kwart eindigde op 6-0.

In het tweede kwart kwam de wedstrijd pas echt los. Met een indrukwekkende run over 95 yards drukte Miquel Castelen van de Crusaders zijn stempel op de wedstrijd en tezamen met Faas Wijn’s PAT stond het al snel 13-0. Wijn scoorde even later weer, door de pass van QB Jasper Nijland te ontvangen en er 19-0 van te maken voor de thuisploeg. Voordat het halftime werd, scoorde de Crusaders via Olivier Lugier nog 25-0, waarna Wijn nog 26-0 kon maken voordat er gerust ging worden.

Na halftime was het grote scoren dan toch over. Lugier maakte 32-0 in het derde kwart en Dylan Bakker bracht een fumble terug over het halve veld om de wedstrijd te beslissen op 39-0 (PAT Wijn).

Naderhand was het kamp Crusaders positief, maar nuchter gestemd. Faas Wijn gaf aan kritisch te blijven op de prestatie van de ploeg, ondanks deze grote overwinning. De volgende wedstrijd voor de Crusaders is op 17 maart bij de Flevo Phantoms (K-O 14u).

Bron: AFBN.nl