Winston Ronde is de nieuwe bondscoach van de Dutch Lions, zo gaat het gerucht. Ronde tekende vandaag een overeenkomst met de AFBN en is hard bezig een coaching staff samen te stellen voor de Scandinavische EK-interlands tegen Finland en Denemarken.

Hiermee lijkt de footballtoekomst van Nederland voorlopig gered. De bond zette afgelopen week alles op alles om een nieuwe bondscoach aan te trekken, nadat Michael Williams de federatie de rug had toegekeerd. Minstens twee keer kreeg de sportbond nul op het rekest.
Een keer omdat een voormalig bondscoach niet opnieuw in wilde stappen, een andere keer omdat de Amsterdam Crusaders na lang beraad besloten af te zien om de plaats van de Dutch Lions in te nemen.

Winston was eerder bondscoach van de Dutch Lions, maar gaf in 2015 het stokje over aan Reyhan Agaoglu. Zijn laatste coaching gig was bij de Amsterdam Crusaders, met wie hij een Europees avontuur ondernam. Ook was hij er verantwoordelijk voor dat de Cru destijds voor het eerst in vier seizoenen weer eens de Tulip Bowl won.
De terugkeer van Ronde is goed voor football, omdat het ook een stel oud-spelers weer interesseert om terug te keren naar interlandfootball. Veel spelers gaven er de brui aan toen het nationale team in 2017/2018 plotsklaps door de beleidsbepalers destijds werd ontbonden. Er is dus een kans dat het Nederlandse American football lukt om in ieder geval de landskleuren te verdedigen in Noord-Europa.

Bron: Gridiron.nl