Zondagmiddag presenteerde de landskampioen bij monde van voorzitter Paul van der Kolff de nieuwe coachingstaff voor het komende 2020 seizoen.

door dutchfootballsite

Het is met recht een verse start te noemen: met het aanstellen van Alejandro Alfarez heeft de Cru waarschijnlijk de jongste HC in het Europese Football. Coach Alfarez, telg uit een echte Football familie, heeft zo’n beetje alle stadia bij de Crusaders doorlopen. Via de jeugd naar de senioren om daarna naadloos in het coaches gilde te worden opgenomen.

HC Alfarez neemt de volgende namen mee naar de side-line. De offensive line wordt geleid door René Barens, de defensive line door Vito Alfarez, Steve Vriese is de nieuwe RB coach. Miquel Alfarez zal de defensive backfield en de DC taken voor zijn rekening nemen. Verder is Andrew Dennehy aangetrokken als offensive coördinator en QB coach. Dennehy is de voormalige OC en HC van de Dublin Rebels en nu de OC van de Irish Wolfhouds, het Ierse nationale team.  Als speler heeft Dennehy 18 jaar als QB onder de riem.

Verder heeft het bestuur de grote lijnen voor het komende seizoen toegelicht. Naast de competitie om de Tulip Bowl zal er op 21 maart een wedstrijd in Polen worden gespeeld tegen de Wroclaw Panthers. Voorts is bekend gemaakt dat de Dusseldorf Panthers haar pre-season camp in Nederland zal afwerken en daarbij het veld van de Crusaders zal gebruiken. In april zal dit camp worden afgesloten met een wedstrijd tegen de Crusaders. Maar de kers op de taart is de uitnodiging om 24 mei in Amiens, Frankrijk een wedstrijd te spelen tegen Benedictine College (NAIA).

Het rookie programma, onder de bezielende leiding van Kim Tangkillisan, heeft 15 nieuwe spelers opgeleverd, een deel van deze rookies zullen doorstromen naar het eerste team. Huub Bos en Menno Gibson zijn de mogelijkheden aan het bekijken om het tweede team een aantal wedstrijden te laten spelen. De diverse jeugd teams draaien hun programma’s af onder leiding van de jeugdcoaches en de o zo belangrijke vrijwilligers.

Alle ingrediënten voor een prachtig seizoen zijn aanwezig, het seizoen wordt op 16 februari geopend met de wedstrijd in Almere tegen de Flevo Phantoms.

Bekijk het senioren speelschema HIER