Het seizoen van de Amsterdam Crusaders begint op z’n zachtst gezegd niet zo goed als vorig jaar. Waar ze vorig jaar na twee speelrondes op 2-0 stonden zonder een enkele score tegen, is de stand nu 0-2 met een score van 28-44. We spraken met head coach Alejandro Alfarez over de seizoensopening en de ambities voor de rest van het seizoen.

Bron: AFBN.nl

“Ja, waar komt dat door… Ten eerste hebben we een compleet nieuwe coaching staff en niet alleen dat, maar ook een nieuwe offensive line,” verklaart Alfarez. “Er zijn een flink aantal jongens ook gestopt ten opzichte van de ploeg van vorig jaar. We hebben heel veel nieuwe jongens voor hen in de plaats gekregen en dan is het logisch dat je een periode nodig hebt om op elkaar in te spelen. We moeten nog het een en ander gaan finetunen voordat we op het niveau van vorig jaar zitten.”

“Het is naar mijn mening tot nu toe in elke wedstrijd beter gegaan. We begonnen tegen de Flevo Phantoms zonder offensive touchdowns. De week erna, tegen de Arnhem Falcons, hebben we drie offensive touchdowns gemaakt. Dat toont aan dat er nu al een stijgende lijn in zit. We merken dat er per week stappen worden gezet, zowel in de trainingen als de wedstrijden.”

Zijn jullie ogen nog steeds gericht op de Tulip Bowl finale?

“Kijk, ieders ambitie is elk jaar de Tulip Bowl finale te halen. Zo ook van ons. Ik wil gewoon kampioen worden met die jongens. Of het reëel is… Het kan, dat zeker. Maar ik denk dat wij pas halverwege het seizoen een goed beeld hebben van waar we staan in deze divisie.

“Het begint nu allemaal met ritme opbouwen. Alle mannen in de ploeg moeten beter op elkaar ingespeeld raken en daarvoor moeten we veel samen trainen. Zoals ik al zei, lopen de trainingen goed en heb ik er vertrouwen in dat de ploeg deze stijgende lijn zal gaan voortzetten, de komende periode.”

“Als ik kijk naar de rest van de divisie, zijn het vooral Arnhem, Hilversum en Lelystad die voor mij als de favorieten eruit springen. Ik weet dat het drie goede ploegen zijn, ook omdat ik er zelf nog tegen gespeeld heb. Hilversum heeft de eerste twee wedstrijden sterk gespeeld en zijn terecht ongeslagen, de Falcons mogen ook nooit weggecijferd worden en Lelystad is natuurlijk ook nog ongeslagen, ook al ging hun wedstrijd afgelopen speelronde niet door.”

En de 010 Trojans? Dit jaar teruggekeerd in de Eredivisie en direct een sterke overwinning geboekt tegen de Groningen Giants?

“Ja, ik moet eerlijk zijn, dat verraste me een beetje. Ik had dat niet meteen zien aankomen. De Trojans zijn een hele sterke ploeg, dat weet ik ook. Maar met zo’n marge winnen, dat is heel sterk.”

Tot slot, wie zijn jouw favorieten voor de Tulip Bowl?

“Natuurlijk wil ik dat graag zelf zijn. Dus dan denk ik Amsterdam tegen Lelystad. Verder zou het vanuit onze poule eigenlijk alleen Arnhem kunnen worden. En dan is Hilversum mijn laatste gok, vanuit Poule B. Dat zijn toch wel de vier teams die ik in de play-offs en uiteindelijk de finale zie komen.”