Afgelopen zondag 11 maart werd de eerste wedstrijd op het prachtige nieuwe veld van de Amsterdam Crusaders gespeeld. Het betrof een heuse derby tussen Amsterdam Crusaders 2 en de opkrabbelende Amsterdam Panthers.

Om 14.00 precies liet een volledige crew van 7 scheidsrechters de aftrap verrichten. Frank van der Veldt had de eer de bal naar de tegenstander te schieten.

Het eerste kwart werd gekarakteriseerd door nerveus spel en veel fouten. Panthers quarterback Keyi Ross (vorig jaar actief bij de tegenstander) gooide een onderschepping, maar dat gebeurde ook Cru QB Zakaria ibn Hussain bij de eerste bal die hij gooide.

In het tweede kwart was het dan eindelijk zo ver en wisten de Crusaders de eerste score in de Amsterdamse football tempel te scoren. Een werkelijk fabelachtige pass van Ibn Hussain naar Jazz Holiday over 49 yards, zorgde voor een waardige openingsscore. Het extra punt werd niet verzilverd. De daaropvolgende drive zorgde een freak play voor een score van de Panthers, ook nu zonder extra punt. De gelijke stand van 6 – 6 prijkte in de pauze op het scorebord.

In het derde kwart begon het krachtsverschil duidelijk te worden. Niet snel na aanvang van de tweede helft wist Ibn Hussain weer een lange pass te completeren, deze maal naar een van de drie gebroeders Wijn (Siem) die in dit team spelen. De 75 yard passing play was opnieuw een lust voor het oog. Het extra punt werd door Frank van der Veldt door de hoge palen geschoten voor 13-6.

Daarna liet de defense zien dat ook zij konden scoren. Na 2 plays voor terreinverlies ging op derde poging de snap van de Panthers center naar zijn QB fout. De bal werd over de backline gewerkt waardoor een safety werd gescoord. 15-6

Na een 44 yards run van eerste jaar senior running back Tommy Johansson scoorde zijn collega Brandon van Noord op een 6 yard run. Opnieuw werd de extra punt gemist. 21-6

Hierna ging het vrij snel berg afwaarts voor de Panthers. Zij konden geen terreinwinst meer boeken en verloren de bal een aantal keer. Het laatste kwart scoorde Tommy Johansson van 3 yards zonder dat het extra punt werd gescoord: 27-6. Anthony Butler, die al heel wat goede runs had gehad, scoorde de laatste TD over 10 yards. Jordi Anrochte scoorde het extra punt voor 34-6; de eindstand.

In totaal hadden het opleidingsteam van de Crusaders 352 yards offense. Zaka Ibn Hussain wist 8/16 passes te completeren voor 237 yards, 2 TDs en 1 interceptie. Hij gooide 6 ontvangers aan waarvan Wijn (Siem) en Gross met respectievelijk 75 en 65 yards de meeste afstand overbrugden. Tommy Johansson was de beste running back met 91 yards in 7 pogingen. Defense werd gedragen door Jordi Anrochte (4-3-2)  en Ruben Vermeulen (3-2-0), tezamen maakten ze 6 tackles voor terreinverlies van de Panthers.

De Amsterdam Crusaders 2 hebben met trots de eer van de Crusaders hoog gehouden bij de eerste officiële wedstrijd op het perfecte kunstgras op Sportpark Sloten.