Twee berichten van het bestuur aan het begin van de vakantie!

Barbecue opening nieuw seizoen

Aan het einde van het seizoen 2017/2018 was er geen tijd meer om een afsluitende BBQ te organiseren voordat de vakantie begon.
Bijna alle teams beginnen alweer in de eerste week van september met de trainingen. Daarom zal er  op I september, nu ter ere van de opening van het nieuwe seizoen, een gezellige Amerikaanse BBQ georganiseerd worden.
Het drinken zal door de club worden geregeld en er is een grote barbecue. Graag vragen we jullie je aan te melden op bestuur@crusaders.nl. Geef ook aan wat je mee neemt, dan weten we ongeveer wat er nog nodig is om in te kopen. Er kan wel iets vlees gehaald worden maar het is de bedoeling dat een ieder iets mee neemt.
Er is natuurlijk voldoende gelegenheid om je talenten te laten zien op het veld tijdens een vriendschappelijk flag football wedstrijdje!
We realiseren ons dat misschien nog niet iedereen van vakantie terug zal zijn, maar we hopen toch dat iedereen die er wel is zal komen en we er samen een gezellige middag van maken!

Update coaching jeugd teams

Peewee en Cubs

Het seizoen 2018 is alweer ten einde en voordat we er erg in hebben gaat seizoen 2018/2019 van start in september.
Er zullen de nodige verschuivingen plaats vinden bij de jeugd coaching staff. Ook zal de competitieopzet (weer) anders zijn.

Coaching staff
Voor het Peewee team zal Demy de Groot blijven coachen. Wanneer hij niet beschikbaar zal zijn in verbrand met zijn eigen speel carrière, zullen coaches van andere teams tijdelijk zijn rol waarnemen. Het bestuur zoekt wel nog verdere, meer permanente, ondersteuning voor Demy.
Bij de Cubs schuiven Coaches Ronald Buys en Johnny Noor door naar de Cadets. De ervaren Dennis van der Pol zal zijn rentree maken als coach. Dennis is een Crusader van het eerste uur en heeft in een niet te ver verleden al eens de Peewees gecoached. Hij zal de Cubs samen coachen met Hans Verleng die overkomt van de Peewees.

Competitieopzet
Het seizoen 2018/2019 zal geheel anders zijn dan het afgelopen seizoen. De competitie zal over de periode september 2018 tot juli 2019 in 8 competitie (toernooi) dagen worden gespeeld. De play-offs en finales zullen weer eind juni begin juli worden gespeeld.
Naast de reguliere competitie zullen er meerdere wedstrijddagen worden georganiseerd tegen scholen en vrienden teams in de regio Amsterdam en Utrecht. Wayne Neijhorst zal hiervan de organisatie opzetten, ook Demy de Groot is hierbij betrokken.

Coaching certificering
Vanuit de AFBN wordt een Flag Football coaching opleiding gerealiseerd. De eerste cursus zal in september van start gaan. Alle Flag coaches van de Crusaders (en de AFBN) zullen deze cursus volgen. De cursus staat open voor iedereen, wij raden dan ook ouders aan zich in te schrijven. Verdere details zullen binnenkort volgen.

Jeugd Tackle
Cadets coaches Rene Barens en Ferry Jainathsingh zullen worden versterkt met Ronald Buys en Johnny Noor.
Naast de introductie van nieuwe spelers aan het tackle football, staan er voor het najaar een paar oefenwedstrijden in de planning.

Bij Junior Tackle zullen de vertrouwde coaches Marcel Denneboom en Jim Farley aanvulling krijgen van Thierry Goursolle en voormalig eerste team speler Dijohn Ronde, die de familie traditie hoog gaat houden.
Het JT team zal een korte competitie spelen tegen Belgische teams in oktober/november. Er zullen wedstrijden gespeeld worden in België en op het Cru veld.